Zelf kwarktaart maken

Het is iets wat veel Nederlanders doen als ze iets te vieren hebben: zelf kwarktaart maken. Kwarktaart – veelal met harde bodem, dikke laag kwark en een dun laagje jam – is te maken in vele smaken, en dus is er voor iedereen wel een lekkere kwarktaart te vinden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een aardbeien kwarktaart, een sinaasappelkwarktaart of een rode bessen kwarktaart. Zelf kwarktaart maken kan ook resulteren in mangokwarktaart, bananenkwarktaart of frambozenkwarktaart. Ga je zelf kwarktaart maken, dan kun je eigenlijk allerlei ingrediënten opnemen in de kwarktaart.

Zelf kwarktaart maken: de bodem

Zelf kwarktaart maken is erg makkelijk, en kan dan ook bijna niet fout gaan. Ga je zelf een kwarktaart maken, dan kun je voor de bodem diverse soorten koekjes gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Oreo koekjes te nemen, maar ook Mariakaakjes, chocoladebiscuitjes bastognekoeken of speculaasjes zijn bruikbaar voor de bodem. Een eerste stap bij het zelf kwarktaart maken is het verkruimelen van de koekjes tot fijne kruimels. Meng daarna de koekkruimels met de gesmolten boter om de bodem te maken. Ga je zelf kwarktaart maken, zorg dan dat je een springvorm hebt met een doorsnede van ongeveer 24 centimeter.

Zelf kwarktaart maken: het kwarkmengsel

Bij zelf kwarktaart maken is ook het kwarkmengsel belangrijk, waar je een aantal blaadjes gelatine voor nodig hebt, die je in koud water laat weken. Ook kun je alvast het fruit schoonmaken om door de kwark te mengen en op de kwarktaart te leggen. Bij zelf kwarktaart maken is het lekker om het fruit fijn te prakken of te pureren en dit door de kwark te mengen. Qua kwark kun je ook alle kanten op bij het zelf kwarktaart maken. Ga je zelf kwarktaart maken, dan kun je magere kwark, halfvolle kwark, roomkwark of vanillekwark nemen. Daarnaast zijn er nog diverse andere kwarken verkrijgbaar met een fruitsmaak die lekker smaakt in je kwarktaart. Zo wordt zelf kwarktaart maken nog lekkerder!

Het kwarkmengsel kun je nog mengen met stijfgeklopte slagroom, en vervolgens verdelen over de taartbodem die je eerder al hebt gemaakt. Zelf kwarktaart maken is niet succesvol zonder de kwarktaart op te laten stijven in de koelkast. Daarna kun je deze garneren met fruit en eventueel poedersuiker. Zelf kwarktaart maken is dus ontzettend makkelijk en bovendien enorm lekker.

Zelf kwarktaart maken: variëren is belangrijk

Ga je zelf kwarktaart maken, dan kunnen de onderstaande punten je zeker helpen. Bij het zelf kwarktaart maken, is het belangrijk om te variëren. Maak je de bodem altijd van speculaas, kies dan nu eens voor iets totaal anders, zoals bokkepootjes. Zorg sowieso altijd voor een goede bodem. Daarnaast is het bij zelf kwarktaart maken erg lekker om alleen te werken met verse ingrediënten. Zelf kwarktaart maken? Bekijk dan de recepten!