Kwarktaart Recept

Kwarktaart Recept

Wat is er nu heerlijker dan om een stuk taart te eten. Misschien alleen of anders met meerdere mensen. Zeker als er wat te vieren valt is het natuurlijk goed en ook lekker om een stuk taart te eten. Een verjaardag is eigenlijk niet te vieren zonder een stuk taart of gebak. En er zijn vele verschillende soorten taarten te maken. Zo kun je een heerlijke slagroomtaart maken of een lekker stuk appelgebak. Wat dacht je echter van een kwarktaart? Het is vaak lekker fris en er zijn volop verschillende variaties van te bedenken hoe je de kwarktaart kunt maken. Wacht niet langer en maak nog vandaag een heerlijke taart! Hieronder hebben we een basis kwarktaart recept omschreven. Er zijn er echter vele, vele recepten meer. Als eerste beschrijven we de basis voor een normale kwarktaart. Op basis hiervan kun je ook een Aardbeien-kwarktaart, Klassieke kwarktaart, Kwarktaart met citroen en frambozencoulis, Kwarktaart met een bodem van speculaas, Kwarktaart met gemengde vruchten, Kwarktaart met pruimencompote, Kwarktaart met witte chocolade en de Mangokwarktaart maken. Het is maar waar je van houdt!

Kwarktaart recepten vind je eenvoudig hier
Kwarktaart recepten en kwarktaartmix

Wat heb je nodig om een kwarktaart te maken?

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

 • 150 g bloem (5 volle eetlepels)
 • ½ dessertlepel zout
 • 75 g boter
 • voor de vulling
 • 200 g kwark
 • 75 g room
 • 2 eieren
 • 40 g fijne kristalsuiker (ca. 2 eetlepels)
 • 50 g rozijnen
 • 2 eetlepels aardappelzetmeel of maïzena
 • ½ glas koude melk

Hoe maak je een kwarktaart?

Begin met het kneden van de bloem, de boter en wat zout met je handen. Voeg er wat water aan toe en maak een mooi deeg. Maak een mooie bal van het deeg. Druk het weer plat en maak er meerdere keren een bal van. Verwarm nu de oven op 200 graden Celsius Laat de oven voorverwarmen!
Rol nu het deeg uit in een mooie platte lap van ongeveer twee milliliters dik. Leg deze lap in een taartvorm (ongeveer twintig centimeter rond). Prik nu een aantal gaatjes in de bodem. Gebruik hiervoor een vork. Knip nu een stuk kookpapier uit welke groter is als de taartvorm. Druk deze over het deeg heen en tegen de randen op. Als je dit niet doet dan zullen de randen namelijk naar beneden zaken. Zet nu het geheel voor een kleine tien minuutjes in de oven.

Meng nu de kwark, de eieren, wat suiker, rozijnen en de room door elkaar. Meng ook de maizena of het aardappelzetmeel met wat water los en voeg het toe aan het mengsel.

Haal nu de taartbodem uit de oven. Haal het bakpapier uit de vorm en vul de vorm met het geklopte mengsel. Laat het nu een half uurtje in de oven staan.
Hierna kun je de taart uit de oven halen en hem laten afkoelen. Zet hem hierna in de koelkast om alles goed op te laten stijven. Hierna is het volop smullen.

Wil je een keer wat anders (proberen) ?

Mix dan de kwark met vruchten, een saus of een jam. Er zijn ongekend veel mogelijkheden. Je kunt ook de kwarktaart versieren met chocolade of verse vruchten en hem dan laten opstijven. Of er een extra laag over aanbrengen met jam, verse vruchten en opgeklopte slagroom. Er is eigenlijk zoveel mogelijk! Laat je fantasie de vrije loop gaan en geniet van alle mogelijkheden.

Kies ook voor het maken van een heerlijke kwarktaart!

Plaats een reactie