Kwarktaart bodem maken

Een groot deel van de smaak van een kwarktaart wordt bepaald door de bodem. Je kunt een kwarktaart bodem maken van veel verschillende koeksoorten. Een kwarktaart bodem maken kan bijna niet fout gaan, ongeacht welke koekjes je gebruikt voor de kwarktaart bodem. In een keukenmachine kun je 200 gram willekeurige koekjes verkruimelen tot fijne kruimels. Dit kun je voor het kwarktaart bodem maken, mengen met gesmolten boter. Houd voor heel droge koekjes 50 gram boter aan en voor wat vettere koekjes 25 gram boter. Zo kun je de perfecte kwarktaart bodem maken.

Kwarktaart bodem maken – soorten koeken

Je kunt de kwarktaart bodem maken van veel verschillende soorten koeken. Veel mensen gebruiken biscuits of bastognekoeken, maar je kunt ook kiezen voor speculaasjes voor de kwarktaart bodem als je dat zou willen. Daarnaast is de bodem van een kwarktaart ook te maken van bijvoorbeeld bitterkoekjes, bokkenpoten, cake of lange vingers. Eigenlijk kun je voor het kwarktaart bodem maken naar hartenlust variëren met diverse koeken. Ook het mengen van meerdere soorten koeken is een optie bij het kwarktaart bodem maken. Meng bijvoorbeeld plakken cake met bitterkoekjes, of speculaas met bastognekoeken voor een lekkere kwarktaart bodem.

Kwarktaart bodem recept

Wil je zelf een kwarktaart bodem maken voor je kwarktaart, dan kun je het onderstaande voorbeeldrecept volgen:

  • 125 gram digestives
  • 85 gram boter
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker
  • ½ eetlepel kaneel

Verkruimel de digestives in een keukenmachine en smelt de boter. Meng de koekkruimels met de boter . Roer de suiker door de koekkruimels heen. Voeg de kaneel toe, roer goed door. Neem een springvorm, bekleed deze met bakpapier. Voor het kwarktaart bodem maken verdeel je het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het geheel goed aan. Belangrijk voor de perfecte kwarktaart bodem maken, is de kwarktaart bodem minimaal een uur in de koelkast laten opstijven.

Kwarktaart bodem maken met bastognekoeken

Een kwarktaart bodem maken kan ook met bastognekoeken. Voor deze kwarktaart bodem heb je 1 pak bastognekoeken en 80 gram boter nodig. Voor het kwarktaart bodem maken heb je een keukenmachine nodig, maar als je deze niet hebt, kun je ook een stamper gebruiken. Maak de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt daarna de boter. Voor een lekkere kwarktaart bodem meng je de koekkruimels door de gemalen boter. Voor het kwarktaart bodem maken, vet je een bakvorm in. Verdeel het koekmengsel hierover. Zet de kwarktaart bodem een uur in de koelkast om op te stijven. Zo zul je een perfecte kwarktaart bodem maken. Lees hier het volledige recept voor een aardbeien kwarktaart met bastognekoeken bodem.

Stevige kwarktaart bodem maken

Wil je een stevige kwarktaart bodem maken (dus eentje die niet uit elkaar valt bij het serveren), dan kun je een aantal koeksoorten gebruiken voor de kwarktaart bodem. Gebruik voor het kwarktaart bodem maken eens Oreo’s of Jodenkoeken. Daarnaast zijn ook hazelnootkoeken of countrykoeken te gebruiken voor stevig deeg dat niet kruimelt. Een perfecte kwarktaart bodem maken is voortaan een eitje!

Heb jij ervaring met… een kwarktaart bodem maken?

Heb jij ervaring met een kwarktaart bodem maken? Deel je ervaringen met de anderen! Plaats een reactie met je ervaringen met betrekking tot een kwarktaart bodem maken.