Chocolade kwarktaart maken met witte chocolade

[wp_ad_camp_2]Ingredi├źnten
200 gram bastognekoeken
1 liter volle kwark
300 gram witte chocolade
75 gram boter
2 bakjes aardbeien
12 gelatineblaadjes
2 eetlepels suiker
sap van 1 citroen

Bereidingswijze
Neem een keukenmachine en verkruimel hierin de bastognekoeken. Heb je geen keukenmachine, dan kun je ook een deegroller gebruiken. Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Neem een springvorm met een doorsnee van 24 centimeter en bekleed deze met bakpapier. Het is ook mogelijk om de springvorm in te vetten. Verdeel het mengsel van de koekkruimels over de springvorm en druk dit goed aan.
[wp_ad_camp_3]
Breek de witte chocolade in stukken en smelt dit au bain marie. Roer de chocolade goed door en laat deze iets afkoelen. Spatel de gesmolten chocolade vervolgens door de kwark totdat er een gladde en romige massa ontstaat. Neem zes van de gelatineblaadjes en week deze vijf minuten in koud water. Breng in een steelpannetje een paar eetlepels water aan de kook en meng hierin de gelatineblaadjes die je eerst goed uitknijpt. Roer de gelatine vervolgens door het mengsel van chocolade en kwark. Giet het kwarkmengsel over de bodem en strijk glad. Laat de chocolade kwarktaart opstijven in de koelkast, minstens twee uur.

Was de aardbeien in koud water, ontdoe ze van de kroontjes en prak ze fijn. Voor het snelle werk kun je gebruik maken van een staafmixer. Meng de twee eetlepels suiker door de aardbeien heen. Wil je de taart iets zoeter hebben, voeg dan eventueel nog een extra eetlepel suiker toe. Week de overige zes gelatineblaadjes in koud water. Breng het citroensap aan de kook en roer hier de gelatineblaadjes doorheen. Roer de gelatine vervolgens door de gepureerde aardbeien en giet dit mengsel uit over de taart. Zet je chocolade kwarktaart weer in de koelkast, en laat nog eens drie uur opstijven.

Plaats een reactie