Aardbeien kwarktaart met Mariabiscuits bodem

[wp_ad_camp_2]Ingredi├źnten
500 gram aardbeien
200 gram Mariabiscuits
100 gram roomboter
500 gram kwark
200 gram witte basterdsuiker
250 milliliter slagroom
12 gelatineblaadjes
4 eetlepels aardbeienjam
1 perssinaasappel

Bereidingswijze
Schenk koud water in een kom en laat hierin de gelatineblaadjes minstens vijf minuten weken. Verkruimel ondertussen de Mariabiscuits en doe de kruimels in een kom. Laat de boter smelten in een pannetje op het fornuis of in een kom in de magnetron. Meng twee eetlepels water door het koekkruim heen.
[wp_ad_camp_3]
Neem een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter en vet deze in met boter of bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel van koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.

Was de aardbeien onder koud water en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer 300 gram van de aardbeien, en houd 200 gram apart. Pers daarna de perssinaasappel uit en verwarm dit sap in een pannetje. Knijp de gelatine uit, haal het sinaasappelsap van het vuur af en meng de gelatine met het sap. Laat dit mengsel afkoelen.

Neem een schone kom en roer hierin de kwark, de suiker, het sinaasappelmengsel en de gepureerde aardbeien doorheen. Neem een andere kom en klop hierin de slagroom stijf. Spatel dit vervolgens luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel dit mengsel over de bodem van Mariabiscuits en strijk het mengsel glad.

Zet de aardbeienkwarktaart in de koelkast en laat deze minimaal drie uur opstijven. Halveer de overige aardbeien en verdeel ze rondom over de taart. Verwarm in een pannetje de aardbeienjam met een eetlepel water. Smeer de jam vervolgens over de aardbeienkwarktaart heen.

Plaats een reactie