Aardbeien kwarktaart met bastognekoeken bodem

[wp_ad_camp_2]Ingredi├źnten
1 pak bastognekoeken
500 gram aardbeien
500 gram halfvolle kwark
200 gram witte basterdsuiker
1 deciliter aardbeiensap
50 gram boter
10 gelatineblaadjes
250 milliliter slagroom
1 eetlepel aardbeienjam

Bereidingswijze
Smelt in een pan de boter. Verkruimel ondertussen de bastognekoeken en voeg deze kruimels toe aan de boter. Meng ook de jam erdoor. Vet een springvorm met een doorsnee van 24 centimeter in of bekleed deze met bakpapier. Verdeel het mengsel van de bastognekoeken over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan.
[wp_ad_camp_3]
Week in koud water de gelatineblaadjes minstens vijf minuten. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd driekwart van de aardbeien in kleine stukjes en bewaar het overige kwart van de aardbeien om de aardbeienkwarktaart te garneren. Verwarm het aardbeiensap in een pannetje en haal dit van het vuur af. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerende op in het aardbeiensap.

Neem een kom en roer hierin de kwark, de suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep vervolgens de gesneden aardbeienstukjes door dit mengsel. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het kwarkmengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van bastognekoeken, en laat de aardbeienkwarktaart minstens drie uur in de koelkast opstijven. Haal de aardbeienkwarktaart uit de koelkast, verwijder de springvorm en garneer de aardbeienkwarktaart met de achtergehouden aardbeien.

Plaats een reactie